In functie de complexitatea si durata problemei dvs. judiciare, precum si in functie de volumul de munca, onorariul poate fi stabilit impreuna cu dumneavoastra si posibilitatile dumneavoastra financiare, prin simpla negociere.

In cazul litigilor, prin contract se stabilesc si esalonarile de plata a onorariului, foarte utilizate in cadrul biroului nostru inca de la infiintare, convenite prin negociere cu fiecare client in parte.

Totodata biroul nostru ofera in cazul persoanelor juridice, precum si pentru alte birouri de avocatura sau societati civile de avocati, posibilitatea unor abonamente (contracte de asistenta juridica sau de colaborare) pe perioade determinate, si unde onorariile vor fi stabilite prin negociere fiind astfel avantajos pentru ambele parti.

Apasand pe fiecare tip de onorariu, asa cum puteti vedea mai jos, veti gasii detalii despre fiecare dintre acestea si veti putea alege optiunea cea mai convenabila situatiei in care va aflati.

In cazul litigiilor imobiliare sau comerciale, politica de onorarii consta in stabilirea unui onorariu forfetar pentru fiecare faza procesuala. Constituie faza procesuala distincta inclusiv faza executarii silite si rejudecarea unei faze anterioare.

Plata onorariilor forfetare pentru serviciile legale desfasurate se face in termen de 10 zile de la data emiterii facturii, insa cel mai tarziu pana la data solutionarii fazei procesuale pentru care s-a emis factura, respectiv pana la data incuviintarii executarii silite.

Onorariile forfetare sunt stabilite in functie de complexitatea si de valoarea litigiului, de numarul de ore de activitate estimat, de instanta unde se judeca litigiul si de cerintele clientului pentru prezenta avocatului titluar. Ne rezervam dreptul la renegocierea onorariilor forfetare, daca, independent de vointa noastra, estimarea initiala nu mai corespunde situatiei concrete.

Onorariile orare sunt stabilite de regula in cazul consultantei juridice, insa exista situatii in care in cazul litigiilor imobiliare sau comerciale se stabilesc onorarii orare, cu mentiunea ca pentru fiecare termen de judecata se contabilizeaza un anumit numar de ore, convenit anticipat cu clientul, in functie de locul desfasurarii litigiului.

Onorariile orare variaza intre 85 euro si 150 euro, in functie de complexitatea proiectului.

In cazul onorariilor orare, facturarea se face periodic, cuprinzand descrierea serviciilor legale desfasurate. Plata onorariilor orare se face in termen de maxim 10 zile de la data emiterii facturii.

In cazul litigiilor care se desfasoara in afara Bucurestiului, politica de onorarii consta in stabilirea unui onorariu forfetar, in functie de activitatea estimata a se desfasura la sediul cabinetului nostru de avocatura(studiu si pregatire dosar, redactare documente), la care se adauga un onorariu pe termen de judecata, convenit anticipat cu clientul. Acest din urma onorariu este menit sa acopere cheltuielile de deplasare (transport, cazare, diurna) si imposibilitatea desfasurarii activitatilor juridice in timpul deplasarii respective.

Plata onorariilor pe termen de judecata se face, in baza facturii emise, cel mai tarziu in ziua termenului de judecata corespunzator.

In anumite situatii, in functie de obiectul si natura cauzei, se poate conveni cu clientul plata unui onorariu de succes.

Acesta se adauga intotdeauna la un onorariu forfetar convenit si poate reprezenta un procent din valoarea obiectului litigiului sau proiectului sau o suma fixa stabilita anticipat.

Plata onorariului de succes se face de regula in termen de 10 zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti sau de la data finalizarii proiectului.

In special in cazul consultantei acordate societatilor comerciale, dar si in alte cazuri, in functie de obiectul si natura proiectului, se poate conveni cu clientul plata unor onorarii periodice (de regula lunare).

Acestea sunt stabilite in suma fixa, in lei sau in euro, si includ consultanta acordata clientului respectiv in perioada convenita, in limita unui anumit numar de ore , stabilit anticipat.

Plata onorariilor periodice se face in termen de 10 zile de la data emiterii facturii.